Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gomba ételek képes leírás - Gomba.tlap.hu
részletek »

Gomba ételek - Gomba.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gomba.tlap.hu » Gomba ételek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Gombás ételek a Jólkifőztemtől

Gombás ételek a Jólkifőztemtől

Gombás ételek receptje a Jólkifőztem.hu oldalon a Knorr séfjeinek az ajánlásával. Egy jó gombás étel receptet keresel? Nálunk biztosan megtalálod, ugyanis a recegyűjteményünkben megtalálható összes gombás finomságot egybeszedtük. Neked már csak a legjobban tetszőt kell kiválasztanod. Ha más ötletre vágysz vagy egyéb konyhai trükkökre lennél kíváncsi mind megkaphatod. Míg előbbit a számtalan receptekkel csillapíthatod, addig az utóbbira a séftippek lesz a befutó. Mindennek a végén majd elmondhatod, hogy Jól kifőztem!

Gombakrémleves

Gombakrémleves

kínai orvosok a gombát vérnyomás és koleszterincsökkentőként használták. Sőt egyes gombafajok ( Shiitake ) rákellenes anyagokat is tartalmaznak. Mivel kalória tartalma igen alacsony ezért fogyókúra során bátran fogyasztható, sőt a cukorbetegek diétájába is beilleszthető. Fontos, hogy az étkezésre szánt gombát megbízható, ellenőrzött helyről szerezzük be mivel a legtöbb gombamérgezés a gombafajták nem megfelelő ismeretéből fakad. Személy szerint nem vagyok hajlandó utcai árustól beszerezni a családnak szánt gombát. Az olívaolajon megpároljuk az apró kockára vágott hagymát és krumplit, felöntjük egy kis alaplével és addig főzzük míg a krumpli teljesen puha nem lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről és állni hagyjuk. A gombát vékonyra szeleteljük, néhányat egészben hagyunk és a zúzott fokhagymával együtt elkezdjük pici olajon párolni. Kb 5 perc múlva hozzáöntjük a maradék alaplevünket és készre főzzük. A félig elkészült levesünkből kivesszük az egész gombafejeket, ezeket díszítésre fogjuk használni. A hagymás, krumplis alaplevet összeturmixoljuk, majd hozzá adjuk a tejfölt is, hígítjuk leveslével és a gombaleveshez adjuk. Lassú tűzön jól összeforraljuk és már el is készült a levesünk.

Gombás receptek

Gombás receptek

Receptek - előételek - hidegtálak - leves receptek - főételek - húsételek - pizzareceptek - vegetáriánus receptek - sütemények - desszertek - italok - savanyúságok - befőzés. Karácsonyi sütemények - Finom koktélok.

Gyógygombák - termékek, cégek magazin hírek
Ganoderma - de kitől, melyik a legjobb, leghatékonyabb?
Ganoderma - de kitől, melyik a legjobb,... Jelenleg nagyon sok ganodermás cég van. A ganoderma jó híre, jótékony hatása, és a szervezet öngyógyító képességeit fantasztikusan stimuláló, segítő hatása hamar elterjedt. Mivel egy strapabíró gomba, ezért majdnem mindenhol megterem, termeszthető. Ha viszont egészségre gyakorolt jó hatását szeretnénk élvezni, akkor egyáltalán nem mindegy melyik cégtől...
DXN gyógygombás fogkrém
DXN gyógygombás fogkrém Amikor valakivel először találkozol és beszélgetni kezdesz vele a szemkontaktus...
DXN gyógygombás szappan.
DXN gyógygombás szappan. A bőrünk, a testünk egyik legnagyobb szerve. Ez érintkezik legelőször a...
Bácskai gombás rizs recept

Bácskai gombás rizs recept

A rizst kiválogatjuk és megmossuk, és szűrőn hadjuk lecsepegni. A hagymát apróra felvágjuk, és zsíron vagy vajon barnára pirítjuk. Félrehúzzuk, hagyjuk kicsit hűlni, hogy a hozzá szórt paprika ne égjen oda. Ezután gombát, kockára vágott paradicsomot, felkarikázott zöldpaprikát teszünk hozzá. Pár perc alatt puhára pároljuk. Majoránnával, sóval és borsdal ízesítjük. Felöntjük 6 dl vízzel, és takarékon addig pároljuk míg a rizs meg nem puhul.

Melyik gomba mire jó?

Melyik gomba mire jó?

MELYIK GOMBA MIRE JÓ? A gombák legtöbbje sokféle módon készíthető el, illetve egymással is felcserélhető, de rendszerint vannak olyan ételek, amelyekben fajtájuk adottságai különösen jól érvényesülnek. Így például a csiperke (champignon): minden célra használható; fülőke: levesnek, mártásnak, salátának, tojással; galambgomba: húsokhoz, raguba, salátába, levesbe, tölteléknek; korallgomba: paprikásnak, rántani; kucsmagomba: levesnek, tölteni, tojással, rizzsel; laskagomba: mindenféle ételbe alkalmas, de a szára nehezen emészthető; őzlábgomba: kalapja sütve, rántva, pörköltnek, a szára gombapornak; pereszke: levesbe, mártásnak, töltelékbe, raguba, salátába, pörköltnek, rizzsel, tojással, szárítva is jól használható; pöfeteg: salátába, tojással, paprikásnak; rókagomba: pörköltnek, paprikásnak, savanyúságnak; szárítva is jól használható; szarvasgomba: fűszernek bármibe, pástétomokba; szegfűgomba: kalapja mindenre alkalmas, aminél kis termete nem jelent akadályt, szárítva is jól használható; tőkegomba: kalapja levesbe, tölteléknek, pörköltbe; tölcsérgomba: levesbe, töltelékbe, ragukhoz, mártásokhoz; tuskógomba: mártásnak, töltelékbe, savanyítva; vargánya: levesnek, rántani, pörköltbe, hú

Gombás vegetáriánus receptek

Gombás vegetáriánus receptek

Rántott gomba (gombafejek rántva) Fél kg gomba, 2 tojás, zsemlemorzsa, liszt, olaj. A gombákat megtisztítom, a szárát eltávolítom (ezt más ételhez használom fel). Sózom, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban mindkét oldalát szép aranysárgára sütöm.

Tuti menü