Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gomba ételek képes leírás - Gomba.tlap.hu
részletek »

Gomba ételek - Gomba.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gomba.tlap.hu » Gomba ételek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Gombás ételek a Jólkifőztemtől

Gombás ételek a Jólkifőztemtől

Gombás ételek receptje a Jólkifőztem.hu oldalon a Knorr séfjeinek az ajánlásával. Egy jó gombás étel receptet keresel? Nálunk biztosan megtalálod, ugyanis a recegyűjteményünkben megtalálható összes gombás finomságot egybeszedtük. Neked már csak a legjobban tetszőt kell kiválasztanod. Ha más ötletre vágysz vagy egyéb konyhai trükkökre lennél kíváncsi mind megkaphatod. Míg előbbit a számtalan receptekkel csillapíthatod, addig az utóbbira a séftippek lesz a befutó. Mindennek a végén majd elmondhatod, hogy Jól kifőztem!

Gombakrémleves

Gombakrémleves

kínai orvosok a gombát vérnyomás és koleszterincsökkentőként használták. Sőt egyes gombafajok ( Shiitake ) rákellenes anyagokat is tartalmaznak. Mivel kalória tartalma igen alacsony ezért fogyókúra során bátran fogyasztható, sőt a cukorbetegek diétájába is beilleszthető. Fontos, hogy az étkezésre szánt gombát megbízható, ellenőrzött helyről szerezzük be mivel a legtöbb gombamérgezés a gombafajták nem megfelelő ismeretéből fakad. Személy szerint nem vagyok hajlandó utcai árustól beszerezni a családnak szánt gombát. Az olívaolajon megpároljuk az apró kockára vágott hagymát és krumplit, felöntjük egy kis alaplével és addig főzzük míg a krumpli teljesen puha nem lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről és állni hagyjuk. A gombát vékonyra szeleteljük, néhányat egészben hagyunk és a zúzott fokhagymával együtt elkezdjük pici olajon párolni. Kb 5 perc múlva hozzáöntjük a maradék alaplevünket és készre főzzük. A félig elkészült levesünkből kivesszük az egész gombafejeket, ezeket díszítésre fogjuk használni. A hagymás, krumplis alaplevet összeturmixoljuk, majd hozzá adjuk a tejfölt is, hígítjuk leveslével és a gombaleveshez adjuk. Lassú tűzön jól összeforraljuk és már el is készült a levesünk.

Gombás receptek

Gombás receptek

Receptek - előételek - hidegtálak - leves receptek - főételek - húsételek - pizzareceptek - vegetáriánus receptek - sütemények - desszertek - italok - savanyúságok - befőzés. Karácsonyi sütemények - Finom koktélok.

Gyógygombák - termékek, cégek magazin hírek
DXN gyógygombás fogkrém
DXN gyógygombás fogkrém Amikor valakivel először találkozol és beszélgetni kezdesz vele a szemkontaktus után az illető személy szájára és fogaira is irányul. Egy egészséges fogazat, egy szép mosoly és a kellemes lehelet mindenkit vonzóbbá tesz. Tudjuk, hogy fogunk állapota nagy mértékben függ a genetikai örökségtől de nagyon sok dolog van amivel javíthatunk fogaink állapotán. Az...
DXN gyógygombás szappan.
DXN gyógygombás szappan. A bőrünk, a testünk egyik legnagyobb szerve. Ez érintkezik legelőször a...
Oroszlánsörény gomba - Egészséges táplálék
Oroszlánsörény gomba - Egészséges... A látszattal ellentétben ez nem egy sündisznó és egy fehér színű oroszlán...
Bácskai gombás rizs recept

Bácskai gombás rizs recept

A rizst kiválogatjuk és megmossuk, és szűrőn hadjuk lecsepegni. A hagymát apróra felvágjuk, és zsíron vagy vajon barnára pirítjuk. Félrehúzzuk, hagyjuk kicsit hűlni, hogy a hozzá szórt paprika ne égjen oda. Ezután gombát, kockára vágott paradicsomot, felkarikázott zöldpaprikát teszünk hozzá. Pár perc alatt puhára pároljuk. Majoránnával, sóval és borsdal ízesítjük. Felöntjük 6 dl vízzel, és takarékon addig pároljuk míg a rizs meg nem puhul.

Melyik gomba mire jó?

Melyik gomba mire jó?

MELYIK GOMBA MIRE JÓ? A gombák legtöbbje sokféle módon készíthető el, illetve egymással is felcserélhető, de rendszerint vannak olyan ételek, amelyekben fajtájuk adottságai különösen jól érvényesülnek. Így például a csiperke (champignon): minden célra használható; fülőke: levesnek, mártásnak, salátának, tojással; galambgomba: húsokhoz, raguba, salátába, levesbe, tölteléknek; korallgomba: paprikásnak, rántani; kucsmagomba: levesnek, tölteni, tojással, rizzsel; laskagomba: mindenféle ételbe alkalmas, de a szára nehezen emészthető; őzlábgomba: kalapja sütve, rántva, pörköltnek, a szára gombapornak; pereszke: levesbe, mártásnak, töltelékbe, raguba, salátába, pörköltnek, rizzsel, tojással, szárítva is jól használható; pöfeteg: salátába, tojással, paprikásnak; rókagomba: pörköltnek, paprikásnak, savanyúságnak; szárítva is jól használható; szarvasgomba: fűszernek bármibe, pástétomokba; szegfűgomba: kalapja mindenre alkalmas, aminél kis termete nem jelent akadályt, szárítva is jól használható; tőkegomba: kalapja levesbe, tölteléknek, pörköltbe; tölcsérgomba: levesbe, töltelékbe, ragukhoz, mártásokhoz; tuskógomba: mártásnak, töltelékbe, savanyítva; vargánya: levesnek, rántani, pörköltbe, hú

Gombás vegetáriánus receptek

Gombás vegetáriánus receptek

Rántott gomba (gombafejek rántva) Fél kg gomba, 2 tojás, zsemlemorzsa, liszt, olaj. A gombákat megtisztítom, a szárát eltávolítom (ezt más ételhez használom fel). Sózom, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban mindkét oldalát szép aranysárgára sütöm.

Tuti menü