Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alapítványok,egyesületek képes leírás - Gomba.tlap.hu
részletek »

Alapítványok,egyesületek - Gomba.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gomba.tlap.hu » Alapítványok,egyesületek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Fehérvárigombászklub

Fehérvárigombászklub

Székesfehérváron működő Gombász Baráti Kör honlapja. Olvashatunk a klub programjáról, gombákról, és megnézhetjük a tagok gomba fotóit. Bemutatjuk képeken keresztül túráinkat. Tagjaink által készített amatőr természet fotókat is láthat a honlap látogatója. Honlapunk nem tudományos célból jött. Célunk úgy bemutatni a természetet ahogy Mi látjuk kirándulásaink, túráin során. Várjuk mindazok hozzá szólását, fotóit akik hasonló képen gondolkodnak és hasonlóan látják a természetet és nem utolsó sorban a GOMBÁKAT.

Természetbarát szövetség

Természetbarát szövetség

A kirándulás a mozgásban gazdag életmód egyik érdekes és szórakoztató eszköze. Még egy félnapos is a hétvégén! A kirándulást érdemes időben tervezni, de a kisebbek pillanatok alatt is rögtönözhetőek. A kirándulás ezer-méterei együtt gyűjthetők a családdal, a barátokkal, az a sportkörrel vagy énekkarral, de élmény például kettesben a 'nagy Ő'-vel! Egész életünk döntések sorozata. Többek között gyakran választunk az egészségesebb és a kedvezőtlenebb között. Az egyik könnyű választása az egészségesnek a túrázás, a természetben való gyaloglás, vagy a jó levegőn való kerékpározás. A legalább félórán keresztül tartó járás már mérhető inger a szervezetnek, hiszen intenzívebb munkavégzést kíván a szív- és keringési rendszertől. A KIRÁNDULÁS, a GYALOGTÚRÁZÁS, vagy a KERÉKPÁROZÁS: két lábon való haladás vagy a kerékpár hajtása, ciklikus mozgás, testedzés; mint minden testedzés fejleszti a személyiséget, formálja az életmódot, fokozza az egyéni teljesítő képességet; a sportpálya a természet, a világ legcsodálatosabb stadionja; megtanítja okosan szeretni és ésszerűen használni a természetet; - társas kapcsolatokat alakít ki és erősít meg; elmélyíti a honismeretet és a hazaszeretetet.

Korona egyesülés

Korona egyesülés

Magyarország Európa egyik legrégibb gombatermelő országa; már a múlt század közepéről több leírás sikeres sampinyontermesztésről tudósít. Szaporítóanyag (gombacsíra) gyártásában is a legelsők között voltunk: az 1926-ban indult gyártó laboratóriumot rövidesen két újabb követi. A kiváló minőségű hazai szaporítóanyag nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a 40-es évek elejére Magyarország a termesztett gomba mennyiségével - Franciaország és Anglia után - a harmadik lett Európában. Ebben az időben csíraexportunk is, különösen Németországba, jelentős volt.

Gyógygombák - termékek, cégek magazin hírek
DXN gyógygombás fogkrém
DXN gyógygombás fogkrém Amikor valakivel először találkozol és beszélgetni kezdesz vele a szemkontaktus után az illető személy szájára és fogaira is irányul. Egy egészséges fogazat, egy szép mosoly és a kellemes lehelet mindenkit vonzóbbá tesz. Tudjuk, hogy fogunk állapota nagy mértékben függ a genetikai örökségtől de nagyon sok dolog van amivel javíthatunk fogaink állapotán. Az...
DXN gyógygombás szappan.
DXN gyógygombás szappan. A bőrünk, a testünk egyik legnagyobb szerve. Ez érintkezik legelőször a...
Oroszlánsörény gomba - Egészséges táplálék
Oroszlánsörény gomba - Egészséges... A látszattal ellentétben ez nem egy sündisznó és egy fehér színű oroszlán...
Miskolci gombász egyesület

Miskolci gombász egyesület

Előszóként Meg kell jegyeznünk, hogy olyan szabályokról van szó, amelyeket ilyen megközelítésben semmilyen törvény, vagy rendelet nem ír elő egységbe foglalt szövegben. Ezek a szabályok ajánlások: gombákkal foglalkozó tudósoktól, szakemberektől, képzett és tapasztalt gombászoktól. Megfogadásuk az olvasó szíve joga - és felelőssége! Ön dönt - mint ahogy a gépkocsivezetéssel kapcsolatban szlogenné vált. A döntés következményei is hasonlóak: a felkészületlen gombász saját magán kívül hozzátartozóit és másokat is életveszélybe sodorhat, nem beszélve élő környezetünk károsításáról. Első szabályként tehát akár azt is írhatnánk, hogy aki nem ismeri a gombákat, ne szedje és főleg ne fogyassza! Gyönyörködni szépségükben, vagy akár rácsodálkozni némelyik faj furcsaságaira ettől még lehet - és szerencsére a legtöbb természetjáró így is tesz. Nincs szándékunkban senkit elriasztani a gombák szedésétől, fogyasztásától. Ellenkezőleg: szeretnénk, ha minél többen megismernék őket, becsülnék szerepüket a természet anyagcseréjének körforgásában, gyönyörködnének szépségükben és védenék élőhelyüket, és nem utolsó sorban mindennapi táplálékul fogyasztanák. Semmivel sem veszélyesebbek, mint az élőlények

Tuti menü